кухня

За ролята на горния ред кухненски шкафове

За определянето на една кухня като ефективна и функционална е важно да се оценят разпределянето на нейните елементи. Много различни модели ни посрещат в магазините и всеки от тях разполага със своите безспорни преимущества. По правило една кухня се състои от долен и горен ред кухненски шкафове, а въпрос на индивидуална е преценка е как те ще бъдат разпределени в пространството. Конфигурирането при някои кухни като готовите модели е невъзможно, тъй като те пристигат в завършен вид. Съвсем разни са обаче нещата при модулните системи, които ни позволяват да проявим креативност и фантазия. С модулните кухненски шкафове горни, долни, плотове, гърбове можете сами да оформите кухня, напълно отговаряща на вашите индивидуални приоритети.

Как да изберете горните

Когато се избират кухненските шкафове е добре да стартирате от долния ред, защото той е водещ- когато имате яснота кое къде ще бъде позиционирано то едва тогава можете да пристъпите към избора на горния ред. Идеята на горните шкафове е създадат завършеност и в повечето случаи се оказва, че клиентите ги избират на декоративен принцип,а не като средство, което наистина да им послужи.Кухненски шкафове

Вариантите за горни шкафове пък за сметка на това се оказват много по-многообразни като дизайн и размери. Ако долните са малко скучни и стандартизирани то при горните се забелязват повече разчупеност. Ето някои от моделите, от които бихте могли да се възползвате:

  • Колонен тип шкаф – подходящ е за вграждане на хладилник или пък за подредба на по-едри посуда;
  • Етажерка – вариантите тук са за ъглови, прави и на различни нива;
  • Шкаф тип витрина – много подходящи за подреждане на чаши, които се ползват в ежедневието.

Горния ред шкафове може да бъде композиран независимо от това как сте решили да организирате долния. Разбира се, препоръчително е да се спази някакъв ред, но такъв, който наистина да бъде съобразен с индивидуалното ви удобство.