Трапезна маса

Маси за трапезария – съвети при търсене на нова

Много хора си нямат ни най-малка представа върху какви принципи се гради правилния избор на трапезна маса. Смело можем да кажем, че познанията ни по отношение на характеристиката на маси се ограничава до това дали те са малки или големи, както и дали имат разтегателен механизъм. Крайно недостатъчна е тази информация и поставени пред решение да се закупи нова маса за трапезния кът ще осъзнаем слабата си подготовка. Днес ще предложим лесни трикове и съвети за това как да се справите с покупката на маси за трапезария и какво не трябва да допускате при инвестиране в такава значима за дома ви мебел.

Принципи за правилен подбор

Трапезната маса може да бъди позиционирана в дома ви на три различни места:Трапезна пакет маса

  • В кухнята;
  • В помещение, предназначено за трапезария;
  • Във всекидневната.

Устройството на едно жилище е строго специфично и то зависи от квадратура и ред други технически детайли. Със сигурност най-лесно ще се определи типа на трапезната маса, която ще се позиционира в предназначена за зона за хранене стая. По-сложни са нещата, когато масата ще трябва да се съчетае с останалите зони – кухня, холен кът, всекидневна.

След като имате яснота къде ще пребивава масата за трапезната ви зона идва момента, в който да изберете нейните:

  • Форма

Вариантите тук са различни – квадрат, правоъгълник, елипса, кръг;

  • Размер

Малка, голяма или стандартен среден размер;

  • Функции

Нужни ли са чекмеджета и  разтегателен механизъм или не;

  • Дизайн

Класически, ретро, модерен градски стил и т.нат.

Всеки компонент има отношение върху това да се осигури обстановка, която да разкрива потенциала на този кът. За да бъде удобно, комфортно, а не да се чувствате неловко и притиснати от дискомфорта, който създава неправилно подбраната маса се водете от насочите, които изложихме днес. Те ще ви помогнат да се сдобиете с мебел, която ще е удоволствие да се ползва от вас и близките ви.