запушена шахта

Отпушване на шахти – каква е цената на тези услуги

С наближаването на есента и очакваните дъждове все повече общини обмислят масово почистване на шахтите и канали от листа и паднали клони. Въпреки, че в София растителността е оскъдна по натоварените улици все има потенциална опасност от запушване на шахти, които биха били сериозна предпоставка за наводнения, причинени от проливните дъждове. Вземането на бързи и навремени мерки за почистване, отстраняване на твърди предмети и други отпадъци, които са опасни и рискови е основен ангажимент на общината. Навременната намеса обаче не винаги се оказва достатъчна и мощните приходящи води в някои участъци могат да създадат сериозни проблеми с движението на автомобили, обществен транспорт, както и да се предизвикат наводнения в приземни етажи, гаражи и други. Каква е процедурата при такива инциденти?

Наемане на фирми за отпушване на шахти

Общинската администрация е сключила договори с не малко фирми, които имат отговорност да поддържат пътната инфраструктура в годно за използване състояние. Изключително ефективни и иновативни способи се налагат от добре оборудваните и обучени компании, за които е основен приоритет почистването на шахтите и намаляването на риска от възникване на наводнения. Разбира се, това на данъкоплатеца му струва някакви пари, а самите компании за отпушване на шахти си имат тарифи, по които се ценообразува услугата.

Освен обслужване, което е свързано със съответния поет ангажимент имайте предвид, че не са малко частните лица, които проявяват интерес към такъв вид дейности. Отпушване на шахти София цени се търсят и за почистване на шахти в частни дворове и други места, където потенциалния риск от наводняване съществува.

Причинителите на запушване на шахтите са много. Обичайните заподозрени са храсти, листа и паднали клони, но една шахта би могла да намали своята ефективност за оттичане на отпадни води и поради ред други причини:

  • Неконтролирано изхвърляне в канализацията на санитарни принадлежности;
  • Допускане на хранителни продукти в особено големи размери, които могат да създадат сериозни затруднения;
  • Отлагания от кал и пясък както и много други.

Когато не  е направено ефективно почистване и твърдите остатъци не са премахнати то определено наемането на фирма за отпушване, което да извърши надеждна и качествена услуга на достъпна цена се оказва особен приоритет.

Как се определя цената на услугата

Имайте предвид, че отпушването на шахти не е услуга, която е идентична с отпушването на мивка или отпушване на шахтитоалетна чиния. Тук става въпрос за по-мащабна и квалифицирана работа, която дори не би могла да се проведе само от един специалист. Много е важен арсенала от инструменти и техника, които да осигурят отстраняване на причинителите на запушването. Практиката показва, че често се налага първо изпомпване на отлаганията и след това прочистване с помощта на вода под високо налягане. Всяка една ситуация е различна сама по себе си и пи оглед се взема решение кой от методите би бил наистина ефективен за справянето със ситуацията.

Няма малко или не толкова незначително запушване на шахти. Всеки причинител може да навлече неприятности и да предизвика наводнения като това се отнася както за улиците в София така и в частните дворове на живущите в града и областта.

Ако търсите фирма с доказани компетентности от София изберете специалистите от канал Техник. Наистина няма доказан лек за това да се предотврати запушването на една канализационна шахта. Във всеки момент може да завали поливен дъжд, да падат листа, клони, хартии и всякакви други замърсявания, които да намалят възможността на отичането на водата от пътната мрежа. Това безспорно е проблем, който води до:

  • Наводнение на улици;
  • Наводнение на приземни етажи на къщи;
  • Невъзможност водата да се отече навреме и т.нат.

Отпушването на канали от Канал Техник е услугата, която ще ви избави от проблемите и то на една доста достъпна и разумна цена.