градинско барбекю

За винаги вкусно приготвена скара инвестирайте в барбекю

Ако и на вас ви се иска да си приготвите ароматно барбекю днес сме ви подготвили няколко интересни предложения, с които да постигнете това. Ако съседа ви е любител на скарата то със сигурност редовно от градината му се носи приятен мирис на току що изпечени наденички. Наистина е неустоим този аромат и обостря вкусовите ви рецептори. За да не се натрапвате и само поканвате всеки пък, когато съседа ви приготвя храна на барбекюто е време да си формите своя собствена зона за скара. Представяме ви предложенията за барбекюта – https://www.balkanenergy.bg/category/barbekyuta, където ще откриете идеалните идеи, които да се адаптират във вашия двор, градина или балкон.

Защо ви е барбекю

Действително въпроса е риторичен. Когато човек обича хубавата храна то той се стреми да си я приготвя у дома за да е прясна и ароматна. Точно затова е желателно, когато ви се хапва скара да се възползвате от това си решение с приготовления в домашни условия. Но предвид силната миризма и дим, който се освобождава при този тип храни е ясно, че за да бъде кухнята чиста то ще използвате уред, с който да сготвите скарата на открито. И ето, че тук идва ролята на съоръженията, които са известни като барбекюта.

Те са такива уреди, с чиято помощ можете да приготвяте различни видове ястия:барбекю

 • Да печете наденички;
 • Да гриловате шишчета, кебапчета, кюфтета, пиле, свинско месо, риба;
 • За си правите зеленчуци на скара;
 • Да препечете филийки хляб и много други.

Заслужава си да се насладите на неповторимия вкус, който ви предлага барбекю зоната, а именно това налага да инвестирате в такова съоръжение, с чиято помощ ще можете да доставите на вкусовите си рецептори невероятно усещане.

Но ето, че решението да изберете се оказва не толкова лесно колкото изглежда. Още при търсене в Интернет пространството попадате на безброй идеи, които са доста объркващи за хора, които не са наясно с многообразието при скарите. Именно сега следва да акцентираме на основните принципи за покупка и подбор на правилните.

Какви са възможностите

В платформата на balkanenergy.bg можете да откриете скари, които се различават не само по размер, но и според това какъв е източника, който осигурява енергия за да може съоръжението да встъпи в режим на приготвяне на храна. За да сте напълно сигурни от какво барбекю се нуждаете то е важно да си отговорите на следните въпроси:

 • Къде ще го използвате;
 • Какъв вид храна основно ще готвите;
 • Как ще захранвате;
 • Как ще почиствате;
 • Колко често ще натоварвате барбекю зоната.

Съществени са тези въпроси, тъй като техните отговори са в състояние да ви насочат към някои от видовете, които се предлагат от balkanenergy.bg. А за да направите правилна преценка е необходимо да имате предвид и класификацията, по която се разграничават скарите за готвене на открито.

Видовете биват:

 • Според материала, от който са изработени

Различават се алуминиеви, чугунени и стоманени;

 • Според източника на осигуряване на топлина

Газови, електрически и на дървени въглища могат да бъдат вариантите, които да използвате за приготвяне на вкусни ястия на открито;

 • Според приложението си

Градински, балконски, полупрофесионални и професионални

Тези класификации са особено ключови при подбора ви на барбекю, тъй като действително ще ви помогнат да намерите оптимално ефективното за вас решение. Ако например живеете в жилищен блок то вариант за вас са моделите, предназначени за тераса, които се захранват с електричество и са минималистични като конструкция. За къмпингарите пък са много ефективни тези на газ, които са лесни за използване и почистване. Ако пък имате голям двор то можете да се възползвате от такова на дървени въглища с по-големи размери.

За вашите кулинарни изяви можете да изберете подходящата скара от каталога на balkanenergy.bg.