Вибратор

За какво служат вибраторите за бетон

Бетона е смес, която участва в строително ремонтните работи по всяка една сграда. За да се приготви бетон се използват различни сухи субстанции и вода в определени количества. Видовете бетон биват различни като вид. За да се получи хомогенна смес обаче е необходимо да се подходи изключително внимателно и да се използват съответните миксери или още популярни като бетонобъркачки. Но не до тук спират нещата с работата с бетон. При монолитните конструкции, при които е търси по-високо ниво на здравина и стабилност една от съвременните практики за повишаване якостта на стоманобетонените конструкции е прилагането на вибратори за бетон. С тяхна помощ се увеличава количеството бетон около стоманената армировка и по този начин се създава много стабилна и сигурна връзка.

Приложение на вибраторите за бетон

Разнообразието от специализирани машини, които се грижат за бързото втвърдяване на пресния бетон както и повишаващи индексите на якост не винаги могат да бъдат приложими в определени ситуации. Именно тук идва ролята на вибраторите за бетон, при които се подпомага решаването на нарушен технологичен процес. Възможни са остатъчна вода и въздушни мехурчета в дълбочината на бетона, които създават предпоставка за сериозни проблеми. Порестата структура показва дестабилизация и много ниски якостни характеристики. Ролята на вибраторите за бетон в случая е да предотвратят подобни състояния и да увеличат якостта до най-високо ниво.

Самата работа на вибратора е да предизвика високочестотни трептения и да с помощта на предизвиканите вибрации да изтласка към повърхността мехурчетата и излишната вода. Както всеки друг подобен специализиран инструмент и при вибраторите, които се прилагат за подобряването на структурата на бетона се наблюдават различни видове. Те могат да са:

  • Повърхностни;
  • Дълбоки.

В зависимост от естеството на бетоновата смес се прилага вибрационния принцип на различна дълбочина

Принципи на действие

За да се постигне максимална плътност и да не стигне до структурни проблеми с бетона е необходимо да се приложи специализирания метод на дълбоки вибрации. Целта е не само да се изтласка излишния въздух и вода, а да се постигне равномерност. А това безспорно гарантира подобряването на здравината и издръжливостта на бетона. Обработката чрез вибрации е иновативна технология, която може да се приложи още по време на изливането на бетона в съответната кофражна рамка. Така още докато бива полагана сместа тя се уплътнява и се постигат изключително високи якостни резултати.гъвкав за иглен вибратор

Самия вибратор за бетон се състои от следните компоненти:

  • Гъвкав маркуч, който има вибрационен кант;
  • Вибрационен осцилатор;
  • Вибрираща игла.

Разнообразието, което се предлага на пазара основно касае дължината на вала, който може да бъде 3,4,5, 6 или повече метра.

Няма никакво съмнение, че смисъла от това да се използват всякакви технически инструменти, които да подобрят якостта а бетона са от съществена значимост за изграждането на различни обекти. За да бъде безопасна една сграда е разбираемо още при залагането на материалите да бъде ясно, че здравина и качество се гарантира с прецизна и отговорна работа. Всеки строителен работник знае за ролята на вибраторите за бетон и те са се превърнали в един изключително надежден и важен източник, който осигурява оптимален резултат при естественото втвърдяване. Още при полагането е необходимо с помощта на високочестотни вибрации да бъдат приложени методите на обезвъздушаване и уплътняване, което гарантира нужната якост при изсъхването на бетоновата смес.

Богато многообразие от вибратори за бетон се предлагат от онлайн магазин Ташев Галвинг. Ако търсите ефективност и най-добри цени за висококачествени и иновативни решения е необходимо да се запознаете с основните принципи на полагането на бетон и да приложите нужните инструменти за това. А със сигурност вибраторите са една много популярна възможност, с която кардинално ще решите проблема с отстраняване на въздух и излишна вода.