алуминиеви радиатори

Удобство или ангажимент е ползването на парно

Отоплението е тема, която често дискутираме в нашите статии. Определено вариантите, с които да намалим разходите си през зимния период и да повишим уюта в жилището са сред основните акценти, които могат да ни накарат да ползваме парно. Цялото жилище е добре отоплено, а наистина разходите, които плащаме като месечни сметки не са толкова високи като при ползване на електрически печки, духалки и всякакви други уреди. Да се отопляваш с инсталация, която се захранва от ТЕЦ, газификация на сградата или локално изградена камина е едно голямо удобство. Наред с това обаче е важна да не подценяваме и ангажимента си като поддръжка на системата. Сред основните задължения на домакинствата са:

 • Ежегодната профилактика на инсталацията;
 • Смяна на повредени връзки;
 • Ремонт или подмяна на радиатори.

Причините за тези важни мероприятия, които се свързват с отоплителната инсталация са гаранция за ниските месечни разходи през зимния сезон както и евентуални аварии, които да възникнат в хода на функционирането ѝ.

Защо повечето домакинства от София избират отопление на парно

Ефективността от парното отопление със сигурност е една от водещите причини все повече домакинства в столицата да избират някои от вариантите за отопление с радиатори. Старите жилищни блокове в кварталите със сигурност са оборудвани с чугунени или метални радиатори, които са монтирани още по време на строителството на сградите. Сами се досещате обаче, че след над 40 години експлоатация е напълно естествено да се появят дефекти, които поставят ефективността на системата под въпрос.

Без значение от източника на захранване на инсталацията основен аргумент за подобряване качествата ѝ са акцентите по поддръжката. А те касаят монтаж и смяна на радиатори – София е град с доста висок потенциал в това отношение и намирането на фирми, които експертно да се справят с ремонта е основен приоритет.

Съществен факт е, че се потребителите стават все по-претенциозни и нуждите за ефективно и чисто Термостат на парноотопление на дома през зимния сезон със сигурност са сред основните им приоритети. Ето защо смяната на старите, прогнили и ръждясали радиатори е основната стъпка, която би била промяната към по-висока ефективност и намалени разходи за зимния период. А парното със сигурност е предпочитан отоплителен вариант, тъй като гарантира:

 • Топлина в цялото жилище, дори в санитарните зони;
 • Чистота;
 • Бързо достигане на желаната температура;
 • Икономичност.

Има ли значение вида на новите радиатори

Радиаторите са телата,по които топлата вода преминава и осигурява приятна температура в помещенията. Решението да бъдат сменени старите чугунени радиатори, чиито стени във вътрешността са с натрупан варовик и ръжда е правилно. Въпросът е какви да бъдат новите тела. Компетентните и специализирани в тази област професионалисти от София съветват подмяната да бъде с тела от алуминий. Качествата на тези радиатори са видими с просто око и даже не е нужно да сте експерти по отоплителни системи за да забележите че:

 • Алуминиевите радиатори имат невероятно естетичен и елегантен вид;
 • Осигуряват голяма нагревателна повърхност;
 • Топлопроводимостта на материала е сред най-високите в сравнение с останалите видове метал;
 • Те не се нуждаят от дълго време за да се затоплят или охладят;
 • Здрави са, устойчиви на корозия и механични повреди;
 • До 4 пъти по-леки са като тегло от чугунените радиатори;
 • Повишават икономичността на инсталацията и са ефективни при намаляване на сметките за отопление.

Удобство с минимални ангажименти от страна на домакинствата – така можем да опишем използването на алуминиеви радиатори за отоплителната система. Препоръчително е да изберете професионална фирма с компетентни майстори, които да извършат монтажа на новите радиатори, да гарантират за качеството и ефективността и да осъществяват редовна профилактика на инсталацията. За София и региона нашето предложение е Хидро Старт – опита и професионализма имат значение.