Термопомпени отоплителни инсталации и плюсовете от внедряването им у дома

Съществена част от месечния бюджет се отделя за сметки, а когато отоплението е на ток, разходът наистина е смущаващ

Зимният сезон е съпроводен не само с красиви снежни емоции, но и с тривиалното и доста утежняващо бюджета увеличение на сметките за отопление. Този проблем има решение, ако заложим на сигурна инвестиция в дома, а именно отоплителни инсталации с използването на термопомпи.

Целта е максимално ефективно да потребяваме ресурсите, така че да не ги пилеем напразно и да сме удовлетворени от резултатите с цел постигането на пълноценен комфорт.

Настина, всеки би желал да го постигне! А ето ги и плюсовете на този вид оборудване:

  1. Лесен контрол и без нужда от постоянна поддръжка

Ако разчитаме на печка на дърва, ние знаем, че обслужването е доста ангажиращо. Покупка на суровина, транспортиране, прибиране и предвидено място за съхранение.

Термопомпите се управляват чрез термостат, благодарение на който задавате температурата, която предпочита вашето семейство. Удобно, лесно и без необходимост от специфична поддръжка.

  1. Гарантирано чист въздух

Въздухът, който дишаме, несъмнено е важен и предпочитаме той да е чист.

При термопомпата няма отделяне на прахови частици, които биха могли да предизвикат алергии или проблеми с дихателната система, а въздухът в помещенията е филтриран.

  1. Приятна атмосфера и през летните месеци

Генерирането на топлина не е единственото предимство на термопомпата. С нейна помощ може да охлаждате стаите си, стига моделът да е снабден с подобна функция. 

Контролирате не само качеството, но и влажността на въздуха, а през летните месеци си осигурявате и приятна отмора вкъщи. Бонусите са несравними, при това без отделяне на допълнителни въглеродни емисии.

  1. Нисък разход

Да си дойдем на думата, която ни е приоритетна в случая – икономичност. При използването на 1 kWh електроенергия, термопомпата отдава до 4 kWh топлинна мощност. Разчетите на експерти сочат, че това може драстично да намали сметките за ток, повече от 50 процента, до около 70-75 процента.

Неслучайно това е едно от най-предпочитаните решения за отопление в повечето европейски страни.

Трите основни видове устройства от този тип са въздух-вода, вода-вода и земя-вода, чийто принципи на работа се описват от самите наименования, а общото е, че акумулират енергия от възобновяеми източници, което им носи допълнителни точки.     

Изборът и последващото изграждане на подходяща инсталация в жилището може да поверите само в ръцете на професионалисти, които ще ви разяснят подробно цялата процедура, за да се наслаждавате години наред на инвестицията си.

Поддръжка и монтаж на отоплителни инсталации от Германов Пайп: https://germanov-pipe.bg/service/otoplitelni-instalacii/