смяна на щрангове

Как се поцедира при нужда от ремонт на щрангове

Ежедневните изпитания, пред които се изправяме са толкова много, че в даден момент се питаме дол можем да се справим сами с всички тях. Е, не  нужно човек да разбира от всичко и да е ВиК майстор, електротехник и механик. От значение е да проявим търпение и да съумеем да наемем подходящия професионалист, който да ни спести време, битови главоболия е ред финансови тревоги. Днес ще разгледаме един от проблемите, с които се сблъскват не малко домакинства от София, а именно необходимостта от смяна на водопроводни щрангове.

Ремонт на щрангове – причини

За да работи ефективно  и да се доставя до всеки етаж от жилищната сграда водата е от значение каква е инсталацията. Водопроводните системи се сформират на базата на проект, заложен още при проектирането на сградите. И ако преди 40 години са се използвали метални щрангове то днес модернизирането на сектора залага много по-леки, екологични и издръжливи решения като тръби от полипропилен. Ремонта на щрангове в една стара жилищна сграда в София може да бъде провокиран и предизвикан от ред причини:

 • Амортизиране на инсталацията.

Процеса е неизбежен, тъй като водата която непрекъснато циркулира по тръбите ги уврежда и амортизира. В следствие  се появяват течове и неудобства за домакинствата, живущи в сградата;

 • Влошаване на качеството на водата за битови нужди.ремонт ВиК

Доста неприятно е от крановете ви да тече ръждива и мътна вода, а вкуса ѝ наистина да бъде меко казано ужасен. Наносите, които се движат по тръбите са причина за чревни инфекции, които могат да ви отведат дори до болнично заведение;

 • Повишена влажност в общите части и чести течове.

Усещането за влага, появата на плесен и мухъл не бива да бъде пренебрегвано. Това е сериозен повод за притеснение и поради това е решаващо да се предприемат действия от професионалист. Ако проблема се „замете“ то сградата може да стане неустойчива под влиянието на множеството възникнали течове.

Със сигурност се уверихте, че авариите при щранговете и необходимостта от спешна намеса на професионален екип е от първостепенно значение. И ето, че настъпва втората фаза, а именно предприемане на действия по ремонт, смяна и монтаж на нови щрангове.

 Екипи за смяна на щрангове от София – как да ги открием

Професионалната ангажираност в случая с подмяната на вертикални или хоризонтални щрангове в блокове или къщи в София е повече от наложаща. Ако си мислите, че това са просто водопроводни тръби, които демонтирате и поставяте нови сте в огромна заблуда. При извършването на ремонтни дейности, свързани с ВиК инсталацията не е без значение как ще бъде организиран и проведен целия процес.

Спецификата на ремонта на щранговете изисква компетентно и професионално изпълнение. Самите тръби са поставени зад зидове и достъпа до тях не е толкова лесен колкото изглежда на пръв поглед. Детайлната и експертна работа насочва вниманието ни именно към наемане на фирма, която разполага с:

 • Достатъчно експерти водопроводчици;
 • Опит и квалификация;
 • Гаранции за качество и препоръки.

Три важни неща, които е добре да проучите преди да възложите подмяната на щранговете на даден екип от София. Акцентираме върху екипната работа, защото няма как сам човек да се справи детайлно с всички етапи при провеждане на ремонтните мероприятия:

 • Оглед;
 • Оценка на повредите по щранговете;
 • Демонтаж на увредените тръби;
 • Почистване на системата;
 • Монтаж на нови щрангове;
 • Укрепване;
 • Поставяне на изолационни материали;
 • Тестване.

В случая качеството на услугата трябва да бъде водеща за етажната собственост. Честа е практиката, в която домоуправителите възлагат отговорната работа на некомпетентни аматьори, предлагащи два пъти по ниски цени за услугата. Всъщност в крайна сметка евтиното излиза скъпо и неволите продължават с пълна пара. Ето защо днес представяме ВиК Хелп София – отговорни и компетентни водопроводчици с достатъчно опит в извършването на ремонтни работи по щранговете с гаранции и сервиз.