монтаж на бойлер

Професионален или аматьорски монтаж на бойлер – кое е правилното решение

Бойлерът… това технологично изобретение е сред задължителните, присъстващи във всяко домакинство. Дори да сте свързани към ТЕЦ и топлата вода да идва от друг източник то необходимостта от бойлер за нагряване на вода е потребност, която е важна за случаи на профилактика от основния доставчик и други извънредни ситуации. Ето защо днес ще си говорим за бойлерите, монтаж и дали да разчитаме на собствените си умения или задължително да търсим специалист. Покупката на бойлер е добре обмислен момент особено ако имаме претенции по отношение на вместимост, енергийна ефективност и дори дизайн. Но момента, за който предварително трябва  да се помисли е именно монтирането на електроуреда. Характерно е да се отбележи, че освен необходимост от вода бойлера се нуждае и от електрическа или друга енергия за да може да закрее течността в съда.

Бойлер и монтажник – две в едно

Много от магазините за битова техника освен търговци са и фирми, които предлагат монтаж. Тази практика е доста популярна за търговските обекти в столицата, тъй като по този начин се създава безспорно удобство за клиентите. Поддържането на монтажник на бойлери обаче за малките обекти се оказва нерентабилно, което пък налага те да прилагат гъвкавост по отношение на продажбите и да работят с препоръчани ВиК фирми, специализирани н инсталирането на такъв вид електроуреди. С две думи независимо от това дали ще си купите бойлер от малък или голям магазин то със сигурност ще ви бъдат препоръчани специалисти, които да извършат монтажа.

Защо ни е нужен професионалист

Ако сте техничари по природа и обичате сами да си правите домашните ремонти то вероятно ще решите сами да си направите в жилището в София монтаж на бойлер. Дали обаче това е правилното решение? Има два основни моменти, върху които да помислите:

  • Гарантирате ли безопасната експлоатация на монтирания от вас бойлер?;
  • Дали ще важи гаранцията на уреда( която обикновено е минимум 2 години, ако не е извършен монтажа от квалифициран екип?.Бойлер

Въпросите са изключително важни и те касаят не само безопасната експлоатация на бойлера, но и потенциалните проблеми, които могат да с появят в следствие на неговото ползване и работа. Именно поради това сигналната лампа, която в такива моменти се включва е основателна причина да се замислим за наемането на професионалист. А в София не са малко фирмите, които освен други пакети от ВиК услуги предоставят и монтаж на бойлер.

Причините за наемането на специалист, който е опитен и си разбира от работата не се свеждат единствено до зададените по-горе въпроси. Има още много основателни факти, които е добре да осмислите:

  • Монтажа на бойлер изисква преценка на крепежните елементи, с които ще се застопори уреда на стената или тавана;
  • Изисква се анализ и издръжливост на стената или тавана. Едва ли искате бойлера да се строполи на пода и да причини сериозни материални щети;
  • Кое е правилното място за монтаж на бойлера? Тук се прави оценка на изводите за вода както и електричество в близост до позицията, на която ще се инсталира бойлера;
  • Следване на общите правила за безопасност като зазимяване, поставяне на възвратен клапан и други подробности, които имат отношение върху безопасното му функциониране и експлоатиране;

Професионалния монтаж на бойлер е не просто препоръчителен, а задължителен. Има редица случаи не само в София, но и други населени места, при които именно заради неправилно монтиран уред се стига до непоправими инциденти. Ако ви предстои смяна на бойлер и се налага да наемете водопроводчик за извършване на качествен и сигурен монтаж предложението днес идва от Хидро Старт София – експертен екип с опит, гарантиращ дългогодишно и безопасно ползване на уреда точно поради извършване на качествена услуга. Хидро Старт предлага монтаж и техническо обслужване на всякакви видове и размери бойлери. За София и региона можете да се доверите на най-квалифицираните, бързо работещи и коректни специалисти.