алуминиев радиатор

Да се погрижим за предстоящия отоплителен сезон с полезните съвети от ВиК Хелп

При наемането на специалисти, които да извършат профилактика или изграждане на отоплителни системи е необходимо да се подходи съобразително. Става въпрос за това, че не всеки човек има възможността да инсталира отоплителен уред за парно както и да извърши монтаж на радиаторите. Именно поради тази причина и с оглед на това, че отоплителния сезон чука на вратата днес ще ви представим една от фирмите, които разполагат с опита и квалификацията на служителите си за да ви осигурят така нужното икономично и рентабилно преминаване на зимните месеци.

Когато се нуждаете от нови радиатори

Голям е процента на домакинствата, които използват парно отопление. За жалост системите в старите жилищни сгради са изключително амортизирани поради факта, че служат от поне десетина – петнадесет години, а в старите панелни блокове периода е още по-дълъг. Със сигурност вече сте забелязали, че корозията по радиаторите започва яростно да избива, трудно се прикрива, а освен това водата, която циркулира в тях си намира път и образува неприятни течове, които увреждат подовите настилки. Напълно достатъчни, основателни причини, които са провокатор на идеята за подмяна на старите радиатори с нови.

Когато отлагането би се превърнало в проблем то това означава, че е време да потърсите ВиК Хелп – специалистите, които ще се погрижат да отоплителната ви инсталация и ще предоставят възможността да се насладите на топлина, комфорт и уют в дома си. Интересни факти и обстоятелства можете да научите тук https://vikhelp.com/smiana-na-radiatori/. Това са данни които биха ви помогнали да осъзнаете спешната необходимост от новите радиатори поради това, че вашите са:

 • Морално остарели;
 • Не се вписват в новия стил на домашния интериор;
 • Корозирали са;
 • Образуват течове и са повод за причиняване на материални щети;
 • Неефективни са и не са способни да ви осигурят нужната топлина през зимата.

Със сигурност новите радиатори ще повишат коефициента на полезно действие при отоплението на дома ви. Какви да изберете и когато е подходящия период за наемането на специалистите от ВиК Хелп?

Правилните радиатори

Добрата страна на това, че наемате професионален екип е в това, че ще получите безплатни съвети и ще бъдете консултирани по отношение на това кои радиатори биха били максимално ефективни спрямо нуждите на жилището, което ще отоплява с тях. Практиката показва, че подмяната на чугунените и стоманените радиатори с такива от алуминий дава невероятно високи резултати по отношение на:радиатор

 • Икономии;
 • Естетичен вид;
 • Рентабилност;
 • Ниски инвестиционни разходи;
 • Бърза възвращаемост;

Изключително практични и доказани като разумни решения – така специалистите от ВиК Хелп описват радиаторите, които са от типа алуминиеви и биметални. Двата типа тела са изработени от основен материал алуминий, което на практика е катализатор на удовлетворение на домакинството по отношение на драстично намаляване на разходите за отопление.

Самите радиатори се отличават с невероятните си качества, които са изключително добри и осигуряват на потребителите точно онова, което търсят като икономичност, екологичност и естетика в интериора. Освен правилния подбор на радиатори е добре да имате предвид също така:

 • Времето за извършване на ремонтната дейност – препоръчително е такива действия да се предприемат не по време на зимните месеци, а непосредствено след приключването на отоплителния сезон както и преди него. Ремонт по време на зима не би бил вариант, което означава използване на алтернативни уреди за отопление, харчещи прекалено много ток;
 • Професионален монтаж – ако търсите качество и гаранции то е редно да не се ангажирате самоинициативно да правите каквото ида било по отоплителната инсталация. Имайте предвид, че свалянето, демонтирането, почистването, инсталирането и въвеждането в експлоатация на радиатори изисква опит, способности и качества. Ето я причината днес да ви запознаем с ВиК Хелп, тъй като това е екипа, на който можете да се доверите за монтиране на нови радиатори, даване на съвети за ефективно използване и поддръжка.