отоплителна инсталация

Подовото отопление като рентабилен вариант за справяне с ниските температури през зимата

Благоприятното и безопасно отопляване на имота е това, което провокира потребителите да инвестират в конкретни уреди. Обаче онова, което пропускат в случая е, че за да бъде разпространена бързо топлината в отделните помещения имат нужда и от не по-малко високоефективен топлопреносител. Точно една такава алтернатива с доказани качества ще представим в днешната публикация, а именно подово отопление – https://www.balkanenergy.bg. Подовото отопление е познати най-вече в електрическия му вариант. Някои от домакинствата го сравняват с реотани, които се монтират под подовата настилка и именно по този начин се осигурява разпространяването на топлинната енергия. Независимо от това, че към момента на пазара са представени различни енергийни класове уреди то това, което е важно да подчертаем е, че електрическото подово отопление не е от най-икономичните методи за отопляване, освен ако те се използва източник като слънчеви колектори или друг подобен вид.

С какво хидравличното подово отопление е по-добро

Разходите са в основата на това да се подходи оптимално отговорно при подобен вид инвестиция. Наистина е водещ момента, в който човек трябва да прецени дали да вложи средства в един или друг тип обзавеждане. Когато се налага да свиете разходите за отопление онова, към което се насочвате са уреди, които наистина да предоставят удобство като метод на обслужване и разпространяване на топлината така, че наистина да е оптимално коректно нейното усвояване.

Както вече е известно на пазара се предлагат два типа подово отопление – електрическо и хидравлично. Акцент на четивото днес са ползите от хидравличното отопление, тъй като все пак се търси по-добрата възможност, с която да бъде отопляван имота. Сред ключовите приоритети на хидравличния вариант са:подово електрическо отопление

 • Може да бъде захранвано от различен източник – газов котел, термопомпа, печка на дърва с водна риза, пелетна камина или котел и други;
 • Яма риск от течове и аварии при професионално монтирано подово;
 • Използва се както за разпространяване на топлина така и за охлаждане;
 • Чисто и удобно;
 • Безопасно и екологично;
 • Без разпространение на прах.

Спецификата на хидравличния вариант е в това, че затоплената и охладена течност се придвижва по пода посредством инсталацията като по този начин разпространяването е оптимално бързо.

Инвестиция и монтаж

За да можем да споделим конкретна цена, която ще заплатите за такова отопление, независимо от избора ви (хидравлично или електрическо) е важно да се подаде коректна информация относно:

 • Обща квадратура на имота;
 • Особености;
 • Предвиждане на топлинните загуби;
 • Изложение на имота;
 • Температура, която желаете да поддържате и т.нат.

Оферта за това колко би ви струвало инсталирането на такъв тип разпространител за отопляване и охлаждане е строго индивидуално изготвена именно на база изброените фокусни точки. Имайте предвид, че при хидравличния монтаж се изисква намесата на професионални експерти, с които да се гарантира качество. Само специалисти биха ви гарантирали оптимална ефективност от използването а такъв начин на отопляване през зимните месеци, защото са извършени коректни оценки на обстоятелствата.

За да бъдат предпазени от увреждане подовите настилки монтирането на подово отопление преминава пред това да се направи равна замазка, върху която да се поставят тръбите. Освен това се използва и специална изолация, която не сам предпазва настилките, но и намалява риска от поява на течове. Задължително при монтиране на хидравлични системи се правят тестове, които да гарантират на домакинствата, че няма да възникнат неприятни аварии и инциденти.

Предимствата на такъв вид разпространители е в това, че могат да бъдат използвани за обслужване на постоянно обитаеми помещения, санитарни зони, коридори и други. Инсталацията може да бъде извършена не само на под, но също така по стени или таван. За повече информация и професионални съвети не се колебайте да потърсите експертите от balkanenergy.bg.