водопровод

Откриване на теч без къртене – възможно ли е това…

Сред най-големите притеснения, които тревожат собствениците на имоти, които имат съмнение за скрит теч в дома и са къртенето и разбиването на облицовки за да стигне до аварията. Ще кажете, че всъщност няма друг начин да се установи местоположението и да се предприемат адекватни действия по отстраняване на проблема. Но реално не е точно така, защото всъщност самото установяване на местоположението на теча днес се предлага като услуга, която не предвижда къртене, отстраняване на плочки, облицовки и други. Днес ще ви представим една от компаниите в столицата, която от години прилага точно този иновативен метод, а именно откриване на течове без къртене София. Запознайте се с Хидро Старт – професионалния екип от водопроводчици, които ще локализират аварията без да се налага да рушат каквато и да било част от имота ви.

Навременното откриване – защо е важно

Когато стане въпрос за водопроводни течове то всяка загуба на време се определя като важен момент, който начислява към сметката ви още повече щети. И както обикновено алармират водопроводчиците „С водата шега не бива!“. А това означава, че дори при най-малки съмнения е необходимо да потърсите експертите от Хидро Старт, с чиято помощ да бъде решен кардинално въпроса.

Много потенциални клиенти не осъзнават това, че реалното навременно откриване на теча и точното установяване на местоположението би било ясна предпоставка за това да се сведат до минимум потенциалните финансови загуби и материални щети. Бързината на локацията дава на водопроводчика поле за изява да може да насочи своите действия точно там, където има най-голяма нужда за това. И така… ето някои симптоми, заради които моментално трябва да позвъните на Хидро Старт София и да назначите обследване на водопроводната инсталация на дома си:

 • Повишаване на сметките за вода;
 • Поява на петна по тавани, стени, под;
 • Кондензиране на капчици вода в определен участък;
 • Повишена влажност;
 • Избиване на мухъл, плесен в ъгли и по фуги.

Напълно забележими симптоми, поради които определено се налага да проявите съответната ангажираност, тъй като определено негрижирането може да има доста неприятни последици.

Вероятно сет запознати с това, че ако не бъде овладян един теч то последиците са електрическата система, стабилността на сградата и други конструктивни дефекти биха били пагубни. Точно поради това имате нужда от наемането на услугата откриване на течове без къртене, която ще се извърши от Хидро Старт София.

Как така без къртене…Тръби

Доста интересен въпрос, който вероятно си задавате и вие. Да, днес технологиите оставят отпечатъка си дори в сектор водопроводни ремонти. Онова, с което ще запознаем днес е това, че действително има ефективно решение, което може да реши проблема с беразрушителното локализиране на течове. Ето как това се случва. Реално за да направят анализ на водопроводната ви инсталация екипа използва един много компактен уред, който се нарича термокамера. Да, точно така – нещо като термометър, но прилаган за отмерването на температурата на стените и водопроводните тръби. Полезното приложение на този иновативен уред се крие в това, че е изключително прецизен по отношение на това да се установи точната позиция на аварията с помощта на констатирането на температурните разлики. Това идва да покаже, че разрушенията и къртенето ще бъдат в минимални граници и то точно там където е необходимо.

Принципа и положителните свойства на този прилаган метод имат редица други благоприятни аспекти:

 • Спестява се време;
 • Точно се локализира скрития теч;
 • Не се провежда къртене;
 • Не се нанасят щети по имота;
 • С един уред се прави анализ на различни по големина пространства;
 • Установяването на местоположението на теча е в момента на самото обследване.

Екипа на Хидро Старт София са наясно, че няма домакинства, които биха желали жилището им да се превърне в строителна площадка. Без къртене, с минимални и дискретни действия откриването и отстраняването на теч става бързо, прецизно и качествено.