Алуминиев радиатор

Видово многообразие при радиаторите за парно

Предложенията на търговците за радиатори, които да се ползват за отопление са много. Главно обаче те се делят на два основни типа – електрически и за парно отопление. Електрическите радиатори от своя страна също се класифицират на различни подвидове, тъй като работят и топлоотдават на различен принцип – конвекционални, конвертори и т.нат. Днес ще разгледаме радиаторите за парно отопление, тъй като се оказва, че не е без значение на какви ще заложите с цел да си осигурите ефективност и оптимално благоприятен домашен микроклимат в дома през зимните месеци.

От значение ли е материала

Радиаторите за парно са едно от важните пера в отоплителната инсталация на дома ви. Всеки радиатор за отопление си има своята топлоотдаваща мощност, с която осигурява достигането на желаната температура в помещенията. Характерно за тези преносители на топлина е това, че могат да бъдат изработени от различни материали, а материала е до толкова важен, че от него зависи колко бързо ще бъде затоплено помещението.

Представяме на вниманието ви четири типа радиатори, които са най-разпространени на българския пазар, а кои от тях бихте предпочели за отопляването на вашия имот е индивидуална преценка съобразно личните ви критерии, които отговарят на изискванията ви за:

  • Дизайн;
  • Здравина;
  • Износоустойчивост;
  • Дългогодишна експлоатация;
  • Изгодна цена.

Ето какви да вариантите, върху които можете да се фокусирате, ако предстои да избирате радиатори за порно отопление, независимо от това какъв е източника осигуряващ топлината:

  • Алуминиеви радиатори

Започваме с представянето на тези тела, които са най-купувани към настоящия момент. Действително ръста на продажбите на тези радиатори е изключително висок, а причинете за това се дължат на качествата на материала, от който са изработени. Приоритетите на алуминиевите радиатори се дължат на това, че метала, от който са изработени е гъвкав, което позволява създаването на различни дизайнерски тела, които да се адаптират към интериорната концепция на всеки дом. Алуминия като цяло е един от най-леките метали, което го прави супер удобен за монтаж дори от един човек. Не е нужно да плащате на цял екип да ви монтира алуминиевите радиатори, тъй като те са леки и не изискват кой знае колко физически усилия за инсталиране. Следва да изложим още едни факт, който се отнася до алуминиевите радиатори, а именно това, че те са изключително високоефективни съобразно бързината, с която успяват да затоплят помещението. С изключително високи топлоотдаващи свойства са тези тела, кое е още една причина да са от най-продаваните на пазара;

  • Стоманени радиаториСтоманен панелен радиатор

Вторите по продажба са тези радиатори за парно отопление. За да се аргументираме защо това е така ще ви споделим, че те са наистина доста изгодни и устойчиви на натоварване. Освен това тези радиатори са интелигентни и адаптивни като решения, тъй като представляват панел, който се интегрира дори в минималистични пространства. Минусите им са: теглото (по-тежки са), възможността след известен период на експлоатация да корозират, не успяват бързо да достигнат желаната температура както алуминиевите. Но въпреки това са сред предпочитаните, тъй като както споменахме се предлагат на доста достъпни цени;

  • Чугунени радиатори за парно

Доста стара технология, но все още има институции и административни сгради от времето на СОЦ-а, които все още разчитат на тези тела. Причините за това са в много ниската цена на радиаторите. Като минуси ще посочим – чупливост на материала при удар, натрупване на варовик и образуване на корозия, ретро визия, която не пасва на съвременния интериор;

  • Биметални радиатори

Продуктите са сравнително нова технология, която включва използването на два типа материал – алуминий и стомана. Изключително здрави и устойчиви решения, които са невероятно ефективни за отопление с парно. Като единствен недостатък ще отбележим тяхната висока цена.

Ако търсите разумни и високоефективни решение за отопление ви каним а посетите категорията с радиатори за парно отопление, които се предлагат от онлайн магазин Balakan Energy.