Какви действия трябва да предприемете, когато предстои ремонт на апартамента Ви, съпътстван от къртене на бетон, събаряне на плочки и други строителни дейности?

Демонтирането на стени, прокопаването на канали в бетонни подове и всякакви други ремонтни дейности несъмнено е свързано с твърде много шум. Както знаете всяка една жилищна сграда си има правила за извършването на строително-ремонтни дейности. Няма логика в 12 през нощта съседа да събаря бетонната стена за да разшири апартамента си. именно поради това тези видове къртачни и ремонтни дейности се извършват във време, в което няма да бъде  нарушено спокойствието на живущите в сградата. Независимо от това дали се извършва събаряне на фаянсови плочки от банята, къртене на бетон, сваляне на дограма и друг тип работи, свързани с отделяне на строителни детайли и тяхното разрушаване, наистина шума е в доста висок диапазон. Затова много от хората, на които им предстоят ремонтни работи обикновено си правят план за действие. Планът включва работно време на бригадата, което по принцип е такова каквото е и на мнозина от съседите.къртене на бетон

Задължително е къртенето на бетон, тухлени и всякакви други стени да се извършва през светлата част на деня. Обикновено часовете са от 9 часа сутринта до 12,30 на обед и след това след 16 часа. Както сами виждате диапазона за работа не е много дълъг, но в крайна сметка е нормално да се съобразим с комфорта и на останалите живущи в кооперацията. Регламентираното работно време на бригадите по къртене на бетон, плочки, настилки и т.нат се извършва стриктно, тъй като имайте предвид, че можете да си отнесете сериозна глоба ако се вдига шум от къртачна работа от жилището ви в часове, които са предвидени за почивка на останалите живущи в сградата.

Избирането на подходящото време за работа на къртачната бригада в дома ви е наистина определящо. Освен шума от къртенето на бетона е нормално строителните отломки да бъдат събрани в специални чували и транспортирани до регламентираното сметище. За целта на работниците ще са им нужни използването на асансьори. За да не затрудняват нормалния достъп на хората от кооперацията до домовете им е редно това да се съобрази с тяхното работно време и съответно липсата им от жилищната кооперация. И всъщност извода е, че препоръчителното време за осъществяването на каквато и да било строително-ремонтна дейност в една жилищна сграда е тогава, когато съседите ви са на работа. Без нарушение на обществения ред и спокойствието на съседите Ви къртачната услуга ще бъде извършена според регламентите. Като един отговорен съсед дори можете да предупредите съкооператорите си, че ви предстои ремонт и е възможно от апартамента ви да се чува шум от къртене на бетон и плочки.