кухня

Три важни правила при избор на кухненско обзавеждане

Мебелите в кухнята са необходимост за всеки дом. Когато се налага по една или друга причина да се смени старото мебелиране заради това, че вече е доста захабено и демоде то възникват редица въпроси по отношение на дизайна на новата. Има три основни правила, които обаче е важно да са предвидени, тъй като от тях зависи дали кухнята ще бъде максимално функционална и практична. Настанете се удобно и се запознайте с тях сега!

Определяне на правилния размер и форма

Винаги при покупка на кухненско обзавеждане се търси високия процент ефективност при експлоатирането ѝ. Решаващ е момента с избора на размер и форма, които до голяма степен зависят от строителните характеристики на помещението. Не допускайте да се увлечете по кухня, която е:

  • Твърде малка;
  • Прекалено голяма и завзема почти цялото кухненско пространство;
  • Модерна, но нефункционална кухня;
  • Форма, която е неадаптивна към малкия бокс, който трябва да обзаведете.

Каним ви да разгледате моделите на mebeliarena.bg като идеята ни е да се запознаете с основните размери и форми, които биха могли да се приспособят спрямо вашия дом.

Кухня с лесна поддръжка

Замърсяванията, които са присъщи за кухненското обзавеждане определено изискват повече усилия за да бъдат почистени. За разлика от електроуредите които имат самопочистваща се функция то при обзавеждането нещата са малко по-различни. Но пък практичната домакиня може да избере такива кухненски мебели, чиито плоскости са лесни за поддръжка и не изискват професионална фирма, която да отстрани всяко появило се петно по обзавеждането. А такива са:Готова кухня

  • Кухни от МДФ;
  • Кухни с гланцирани ПДЧ;
  • Използване на гърбове от принт стъкло;
  • Обков, по който не остават следи от пръсти и т.нат.

Определете коректен бюджет

Понякога клиентите възлагат големи надежди на кухненското обзавеждане. Харчат прекалено много пали за кухня, която не използват оптимално. Съвета на специалистите от mebeliarena е да изберете такива решения, които наистина са по джоба и нуждите ви. Така ще си гарантирате удовлетвореност.