мултицет

Как мултицетите се променят през годините?

Мултимер, мултицет, мултиметър са термините, с които се обозначава един и същ измервателен уред. Неговото предназначение е да  измерва величини като главен прав или променлив ток, транзистори, съпротивление и други. Още при създаването си през далечната 1820 година този инструмент е бил едно революционно средство, с което за пръв път се измерва напрежение, с помощта на използван на мост на Уинстън. Поради това, ме уреда е бил доста голям то неговото пренасяне е било невъзможно и наистина неудобно. С годините и подобряването на тогава наричан галванометър се използват все по-новаторски и практични средства за да се намали неговия размер и да се подобри работата му. Днес в съвремието мултицетът е едно от най-ценените устройства, с които работи всеки съвременен електротехник. Той е много по-малък от своите предшественици.нов мултицет

За създадетел на съвременния мултицет се счита английския инженер Макади, който да пръв поставя възможност за употреба на комбиниран и компактен уред, готов да измери омове, ампери, волтове и други. Изключително полезен за времето си и даващ възможност за подобряване дейността на далекосъобщителните и пощенски вериги. Ако трябва да кажем как с годините тази уред успява да се подобри и да бъде все по-прецизен и точен в измерванията то несъмнено ще акцентираме към неговото дигитализиране. Преди десетина години доста популярни и използвани бяха аналоговите мултиметри, но днес те успешно се изместват от тези с дигитален дисплей. Причините за това са в коректно измерените показания и данни и освен това безупречната работа на уредите, независимо от това дали има някакви смущения, които по принцип повлияват върху измерванията на аналоговите варианти. Нов мултицет тук можете да си набавите от един от най-известните и доверени онлайн магазини за всякакви електричарски джаджи. Хит Електроникс предлага многообразие и варианти от нови мултицети, които да се превърнат във ваш верен и надежден помощник в професионалната ви дейност.

Леки и удобни, такива които можете да носите в джоба на работния си гащеризон днес иновативните мултиметри са наистина изключително гъвкави и сигурни решения при измерването на всякакви величини. Основното им предимство е в това, че не изискват специални умения и познания. Могат едновременно да подават данни за величините, които ви интересуват. На пазара вече има и такива модели, които са с още по-мини размери и наподобяват писалка, ръкохватка, клещи и други, които действително гарантират, че можете да ги използвате в зависимост от вашите нужди и професионални потребности. За домашната работилница, за професионална употреба или като инвестиция за вашето хоби съвременните мултицети са перфектния и правилен избор за всеки техничар.