панелни радиатори

Съвети за изгоден отоплителен сезон

Българина  обича да прави нещата все в последния момент. Затова вероятно отлага и ремонта на системата за отопление и едва, когато студа скове жилището му се замисля за това какви разходи се налага да направи максимално бързо за да си осигури оптимална и приятна температура. А днес най-изгодния начин за отопление не са ползването на климатични системи, тъй като за отопление от 120 квадрата сметките за електричество наистина ще са стресиращи, а системата от радиатори, които се захранват от ТЕЦ или газификация. Всъщност, когато цялото жилище е отопляемо то наистина се оказва изключително ефективно и практично, защото се чувстваме добре не само докато сме в спалнята, а кухненската зона, дневната и дори банята. Но правилното отопление, което е изгодно и рентабилно изисква много добре изготвена система, която напълно да отговори на нашите индивидуални потребности. За да се затопли цялото жилище е решаващо инсталацията да е изправна за да може всеки един от компонентите ѝ да функционира правилно. Ето в това е причината днес наистина да проявим висока отговорност и да се запознаем с основните препоръки от сайта на специалистите по поддържане на отоплителни системи ВиК Хелп.

Доста подробна информация има на https://vikhelp.com/smiana-na-radiatori/ по отношение на това какви са ползите от това отоплителната система да работи с правилните радиатори. Наистина, когато се касае за напълно изправна инсталация, с радиатори, които топлоотдават на максимална степен то не само, че разходите за отоплителния сезон ще бъдат в минимални граници, но и така се гарантира висок коефициент КПД. Затова от ВиК Хелп съветват всички домакинства, които все още не са сменили старите и ръждясали радиатори  с нови да се замислят за това, тъй като определено това ще повлияе на ефективността и рентабилността на всеки следващ отоплителен сезон.Радиатор

Защо старите инсталации е важно да се подменят с нови радиатори? Факт е, че преди тридесетина годни едни от най-често ползваните радиатори бяха метални или по-известни като чугунени. С годините метала прогнива и корозира, което е предпоставка за поява на процепи, течове и загуби на топлина. И не само това, но за да започнат да топлоотдават радиаторите наистина имат нужда от сериозно затопляне поради дебелината на стените им и дори натрупания варовик в тях. Общо взето се оказва, че тези радиатори топлят основно себе си, а не помещенията, в които са поставени. Съвсем по различен начин обаче стоят нещата с алуминиевите радиатори. При тях се наблюдава до 5 пъти по-бързо достигане на температурата в помещенията, което ги прави изключително рентабилни. Освен това когато смените старите радиатори  нови от алуминий сами ще осъзнаете, че облика на помещението ще бъде много по-приятен, модерен и изискан. Алуминиевите радиатори са с много по-малки размери, но пък за сметка на това са с изключително високи показатели по отношение на топлоотдаване, което ги прави невероятно рентабилни и спестяващи разходи.

От vikhelp.com съветват своите клиенти да проявяват отговорност и да се възползват от съветите на професионалистите в смяната на радиатори, защото все пак тази ремонтна дейност е добре да се приеме като инвестиция, а не поредния разход, свързан с отоплителния сезон. Именно поради това днес е важно да преосмислите колко харчите в момента за отопление и какви са целите ви. Съобразно естеството на инсталацията и нейното състояние от ВиК Хелп ще предложат адекватна и изгодна алтернатива за радиатори и стойност на услугата за подмяна, които са напълно достъпни и с висок коефициент на възвръщаемост. Ето защо още днес направете първата стъпка – свържете се с професионалисти, които безплатно да направят анализ на системата и да направят съответните изчисления, които са свързани с разходите по смяна на старите ви радиатори с нови. Инвестирайте в бъдещите отоплителни сезони, защото през зимата е определящо дома ви да е топъл и уютен.