смяна на щрангове

ВиК ремонти – как се определя цената на услугата смяна на щрангове

Ако си мислите, че изграждането на ВиК инсталация е най-сериозния разход при този вид системи то ще запеете друга песен особено ако се налага цялостна подмяна на стари щрангове. Примерите, които ще разгледаме днес идват от столичните квартали с най-стари жилищни блокове, пропити от влага  неприятен мирис на канализация. Ето я основната причина точно в тези сгради да се обърне достатъчно внимание на необходимостта от бързата и сигурна смяна на щранговете с цел предотвратяване на по-сериозни аварии в системата.

Колко ще струва подмяната на щранговете

За да се даде конкретна оферта за смяна на щранговете има обстоятелства, които се взимат предвид. Не е достатъчно просто да изпишете в търсачката на браузъра си смяна на щрангове цени София и да придобиете реална представа за стойността на услугата. Има етапи, материали и други специфични моменти, които са свързани с оферирането. За да бъдете сигурни в цената на услугата и това, че няма да бъдете подведени, и в последствие да се наложи да давате още пари ето го съвета на специалистите, които се отнасят отговорно и ангажирано към подобни проблеми:

 • Смяната на щрангове в стари жилищни блокове и кооперации на територията на София е необходимост, но това не означава, че трябва да прибързвате. Наемете фирма, но не преди екипа да е направил оглед и да е направил оценка на състоянието на водопровода.
 • Щранговете са кръвоносната система на ВиК инсталацията, която се състои от вертикални и хоризонтални тръби. При изготвяне на оферта е определящо да се изясни дали смяната ще бъде цялостна или частична;
 • Изисквайте опис на материалите, които ще бъдат използвани;
 • Уточнете краен срок за изпълнение както и всякакви други подробности, които имат отношение върху дискомфорта от създалата се ремонтна услуга.

Всички тези въпроси имат отношение върху сформирането на крайната цена, но имайте предвид, че е от значение и достъпа до тръбите, които следва да бъдат подменени с нови. Колкото по-сложно толкова по-скъпо ще ви струва смяната на щранговете.

Имаме ли нужда от професионален екип при смяната на щрангове

Неочаквани моменти може да ни поднесе състоянието на ВиК инсталацията в жилищната сграда. Щранговете и техния ремонт изисква добра подготовка  и квалификация, тъй като от качеството на ремонта зависи до каква степен ежедневните ни дейности ще бъдат извършвани спокойно и безпроблемно. Казусите, при които е важно да се действа адекватно не са малко, а смяната на основните пътища, по които преминава водата и достига до всеки апартамент определено има решаваща функция. Именно в това се състои идеята и необходимостта да се наемат професионалисти. Имайте предвид, че в София никак не са малко фирмите, които предлагат тази услуга. Цената се фигурира съобразно часови стави и вече описани обстоятелства и факти, но по-важното в случая е да се изпълни качествено и отговорно ремонта с оглед да бъдат избегнати по нататъшни нелепи и неприятни ситуации.Тръби

Професионалистите действат планово. Те изготвят конкретен график и спазват всеки един от етапите, през които трябва да премине смяната на щранговете, независимо от това дали са вертикални или хоризонтални:

 • Оглед;
 • Демонтаж на старите щрангове. При връзка с водомер се изготвя протокол за подмяна в случаите, когато измервателния уред е функционирал над 10 години и с ремонта на щранговете се извършва и смяната на водомера с нов;
 • Монтиране на нови тръби, както и допълнителни детайли, които е препоръчително да бъдат подновени;
 • Укрепване на щранговете. Използват се скоби, които се прикрепят към стени с цел да се намали напрежението или увиването на тръбите;
 • Поставяне на тръбна изолация;
 • Почистване на работната зона;
 • Извършване на тест.

В общи линии в такъв ред преминават ремонтните дейности по смяната на щранговете. За да сте сигурни в качеството и гаранцията на мероприятията винаги се доверявайте на екипи с достатъчно опит и утвърдени позиции в София и региона.